Kongsvingerregionen – først ute med Circle Scan


Nytt og spennende prosjekt på sirkulærøkonomi i Kongsvingerregionen.

Som første region i Norge, skal Kongsvingerregionen kartlegge og analysere ressursforbruk, avfall og restråstoff fra både offentlig og privat sektor. Circle Scan-prosjektet er et spennende skritt mot sirkulærøkonomi, hvor formålet er å forbruke mindre ressurser og utnytte restråstoffene til nye produkter med høyere verdi.

Vi synes dette nye initiativet er veldig gøy og en viktig pilot for å lære mer om sirkulærøkonomi i praksis. Pure har jobbet med kapasitet- og nettverksbygging på sirkulærøkonomi og bærekraftig forretningsmodeller i Kongsvingerregionen det siste året. Regionen har tatt en mer aktiv tilnærming til FNs bærekraftsmål siden 2018, og flere bedrifter har allerede kommet godt i gang med å tenke sirkulærøkonomi i sine forretningsmodeller.

Det nye Circle Scan prosjektet er et spennende prosjekt som vil gå på tvers av sektorer, med viktige samarbeidspartnere som kommunene i Kongsvingerregionen, 7Sterke, SSB, Klosser Innovasjon, GIR, Høyskolesenteret Kongsvinger og Circular Norway. Prosjektet er finansiert av Fylkesmannen i Innlandet.

For å lese mer om prosjektet, klikk her.
For å lese mer om Circle Scan, klikk her.