Fullsatt sal og engasjerende foredrag under årets frokostseminar


Onsdag 22.08.18 inviterte Pure til frokostseminar på Polyteknisk forening. I år hadde vi fokus på tre aktuelle tematikker: Klima, kapital og kommunikasjon.

Tusen takk til alle som kom på vårt frokostseminar på Polyteknisk forening 22.08.18.

I år hadde vi fokus på de 3C´ene – Climate, Capital & Communication

Anders Bjartnes fra Norsk Klimastiftelse snakket om hvordan bedrifter bør forholde seg til Klimarisiko. Han presenterte et analyseverktøy som viser hvordan selskap bør forholde seg til kliamrisiko, hvilkke muligheter som ligger idet og den økonomiske effekten det potensielt kan ha. Stiftelsen har utarbeidet en håndbok basert på Bloomberg rapporten fra G20-landenes Financial Stability Board. Håndboken gir generelle råd og bransjespesifikke råd.  Du finner håndboken her.

Tiril JacobsenCEO i Grieg Investor introduserte oss for begrepet Bærekraftig Kapitalisme og hvordan de sørger for en ansvarlig plassering av kapitalen de forvalter. Finansbransjen har historisk vært preget av manglende transparens og for å hjelpe sine kunder i å få mer innsikt i hva de investere i har de utviklet verktøyet Grieg Enigma. Se video om verktøyet her. Tiril refererte til FN rapporten The financial system we need – The UNEP Inguiry Report: Aligning the financial system with sustainable development, den kan lastes ned her.

I tillegg var vi så heldige å få et brennende innlegg fra Ed Gillespie, Co-founder av det anerkjente britiske endringsbyrået Futerra som delte do´s and dont´s fra arbeid med bærekraftkommunikasjon i virksomheter. Vi vil anbefale å søke ham opp på Youtube hvor han har flere engasjerte talks blant annet denne #InFor Sustainability – are you too?

Avslutningsvis snakket Stine og Marcus fra Pure om vår arbeidsmetodikk som nå skal digitaliseres. Med støtte fra Forskningsrådet skal vi teste ut en pilot for å hjelpe SMB markedet igang med strategisk bærekraft. I pilotprosjektet får vi bistand fra dyktige partnere som SINTEF, Ducky, AskerHus Næringspark og iKuben i Molde.